ΒΗΜΑ 1ο : Οργάνωση

  • Φτιάξτε από νωρίς μία λίστα με όλα τα πράγματα που πρέπει να γίνουν εν όψει της μετακόμισης.
  • Χωρίστε τις δουλειές σε αυτές που πρέπει να γίνουν πριν, κατά τη διάρκεια, και αμέσως μετά τη μετακόμιση. Ακόμη, οργανώστε από πριν τις αρμοδιότητες κάθε μέλους της οικογένειας ώστε να διεξαχθούν όλα πιο εύκολα και συντονισμένα
  • Οριοθετήστε χρονικά την ημέρα και ώρα μετακόμισης ώστε να έρθετε σε επαφή με την κατάλληλη εταιρία μετακομίσεων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και να προγραμματίσετε πιο εύκολα την μετακόμισή σας. Επιλέξτε έμπειρες και οργανωμένες εταιρίες που μπορούν να εγγυηθούν την ασφαλή μεταφορά των επίπλων και της οικοσυσκευής σας και διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και το εξειδικευμένο προσωπικό για μια ποιοτική υπηρεσία. Μην εμπιστεύεστε πλανόδιους και περιστασιακούς μεταφορείς με την δικαιολογία της "φθηνής" μετακόμισης...με μια έρευνα αγοράς θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι πιο οικονομικοί στην πραγματικότητα και φυσικά θα πληρώσετε μετά σε ζημιές και απώλειες την "φθηνότερη" τιμή τους.
  • Επιπλέον, μην ξεχάσετε να ενημερώσετε όλους τους ενδιαφερόμενους (φίλους, συγγενείς, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες) για την αλλαγή της διεύθυνσής σας και να κινήσετε όλες τις απαραίτητες χρονοβόρες διαδικασίες το συντομότερο για διακοπή/ μεταφορά/ έναρξη παροχών (τηλέφωνο, ηλεκτρικό ρεύμα, κ.λ.π) από την παλιά στη νέα σας κατοικία.
  • Αν έχετε παιδιά ή / και κατοικίδια, είναι πολύ σημαντικό να μεριμνήσετε ώστε τη μέρα της μετακόμισης να είναι ασφαλή. Το καλύτερο θα ήταν την ημέρα εκείνη να την περάσουν σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή να τα πάνε μια βόλτα για μερικές ώρες ώστε να κάνετε τις πιο βαριές δουλειές και να μπορέσετε με μεγαλύτερη άνεση να τελειώσετε πιο γρήγορα. Σε περίπτωση όμως που τα έχετε μαζί σας, απασχολείστε τα παιδιά με τα αγαπημένα τους παιχνίδια ή ανάλογα με την ηλικία τους ζητήστε να σας βοηθήσουν σε μικρές δουλειές στο καινούργιο τους δωμάτιο για να κρατηθούν απασχολημένα και να αισθανθούν χρήσιμα.

ΒΗΜΑ 2ο : Διαχωρισμός αντικειμένων

  • Ακόμη και αν το καινούργιο σας σπίτι είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο ή έχει περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους, το Α και το Ω της μετακόμισης είναι το ο διαχωρισμός των πραγμάτων σας σε χρήσιμα και άχρηστα.  Μπορείτε να αλλάξετε πράγματα που πάντα είχατε στο μυαλό σας και να κάνετε διαλογή εκείνων που δεν σας είναι πια χρήσιμα. Είτε σπασμένα είτε φθαρμένα, ένα σωρό πράγματα που χρειάστηκαν κάποτε αλλά δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε ξανά και δεν υπάρχει λόγος να μεταφέρονται άδικα.
  • Μπορείτε επίσης να χαρίσετε ότι σας είναι άχρηστο σε κάποιον που θα το έχει ανάγκη. Μην τα πετάξετε αμέσως αλλά ρωτήστε στη γειτονιά, σε κάποια εκκλησία ή απλά αφήστε τα έξω από κάποιο κάδο απορριμμάτων.

ΒΗΜΑ 3ο: Έλεγχος νέου χώρου

Πριν μεταφέρετε τα πράγματά σας, ελέγξτε αν στο καινούργιο σας σπίτι λειτουργούν τα πάντα στην εντέλεια.

Προσέξτε: εάν λειτουργούν όλα τα φώτα του σπιτιού και οι πρίζες (κυρίως αυτές στις οποίες θα μπουν το πλυντήριο, το ψυγείο, η τηλεόραση, τα πορτατίφ). Μην ξεχνάτε και το κουδούνι της εξώπορτας και του θυροτηλεφώνου. Επιπλέον, λειτουργείστε την κεντρική θέρμανση ακόμη και αν δεν την χρειαστείτε τους πρώτους μήνες της διαμονής σας.

Πιο συγκεκριμένα:

    -Μπάνιο: Ελέγξτε τις βρύσες, το καζανάκι, το θερμοσίφωνα ή γενικότερα την παροχή ζεστού νερού, την παροχή νερού του πλυντηρίου καθώς και την αποχέτευση και αν επαρκούν τα πιαστράκια για τις πετσέτες γιατί μπορεί να χρειαστεί να τρυπήσετε.
    -Κουζίνα: Ελέγξτε την βρύση, την παροχή ζεστού νερού και την αποχέτευση εάν έχει βουλώσει. Βεβαιωθείτε εάν χωράει το ψυγείο και η κουζίνα σας στον καινούργιο χώρο και εάν επαρκούν οι πρίζες για τις μικροσυσκευές. Μην ξεχάσετε να τσεκάρετε τη σωστή λειτουργία του απορροφητήρα.
    -Μπαλκόνια ή αυλή: Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι οι χαλασμένες ή βουλωμένες υδρορροές. Και επειδή όλα συμβαίνουν όταν δεν πρέπει να συμβούν, φροντίστε να τσεκάρετε και αυτό το μέρος του σπιτιού πριν την μετακόμιση των επίπλων. Εάν έχετε μικρά παιδιά, τοποθετείστε τα προστατευτικά κάγκελα ή την σήτα στο μπαλκόνι πριν πάτε τα παιδιά στο σπίτι.
    -Τζάκι: Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, εάν το σπίτι διαθέτει τζάκι, ανάψτε το και ελέγξτε την καλή λειτουργία του εγκαίρως.
   - Χωρητικότητα δωματίων: Σχεδιάστε το νέο σας σπίτι πριν πάτε. Με χαρτί, μολύβι και μια μεζούρα περάστε μια μέρα μετρώντας και τοποθετώντας πρώτα στο χαρτί τα πράγματά σας. Έτσι θα δείτε αμέσως και πριν ξεκινήσει η μετακόμιση τα πιθανά προβλήματα, π.χ. εάν ένα έπιπλο δεν χωράει εκεί που το θέλετε, οι ντουλάπες δεν είναι αρκετές, το σαλόνι δεν έχει αρκετές πρίζες κλπ. Βλέποντας όλα αυτά τα ζητήματα από πριν, θα βρείτε και τις λύσεις, οπότε η μετακόμισή σας θα γίνει πιο απλή.

ΒΗΜΑ 4ο:Πακετάρισμα

Στην διαδικασία αυτή θα έχετε σημαντική βοήθεια από μια οργανωμένη εταιρία μεταφορών που αναλαμβάνει την συσκευασία. Στην περίπτωση όμως που θέλετε να την κάνετε μόνοι σας ακολουθήστε τα εξής:

Για να ξεκινήσετε, εδώ είναι μια βασική λίστα των υλικών που θα χρειαστείτε για το πακετάρισμα:

    -Κούτες διαφόρων μεγεθών από χαρτόνι (για γενική χρήση):
    Προμηθευτείτε κούτες σε διάφορα μεγέθη για να καλύψετε όλες σας τις ανάγκες. Οι κούτες πρέπει να είναι γερές, σε καλή κατάσταση και να κλείνουν καλά ώστε να μπορείτε να τις κολλήσετε με ταινία. Προμηθευτείτε χαρτόνια για χωρίσματα και χρησιμοποιήστε χαρτιά για να συσκευάσετε τα εύθραυστα αντικείμενα μέσα στις κούτες. Οι κούτες αποθηκεύονται εύκολα σε μία άκρη, αν τις ανοίξετε και τις διπλώσετε μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε. Αποφύγετε τις εφημερίδες σε είδη που δεν θα μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε έπειτα χωρίς να τα πλύνετε πρώτα (π.χ. πιάτα-ποτήρια).
    -Σακούλες-τσάντες μεταφοράς:
    Η συγκεκριμένη επιλογή αποθήκευσης θα σας φανεί χρήσιμη για αντικείμενα τα οποία πιθανότατα δεν επιθυμείτε να στοιβάξετε σε κούτες και είναι μια καλή εναλλακτική για παν ενδεχόμενο.
    -Βαλίτσες / σακ βουαγιάζ (για ρουχισμό, προσωπικά & λευκά είδη):
    Αξιοποιήστε κάθε βαλίτσα ή σακ βουαγιάζ που διαθέτετε στο σπίτι για να μεταφέρετε τα προσωπικά σας ή λευκά είδη με μεγαλύτερη προσοχή και ασφάλεια ξεχωριστά από τα υπόλοιπα αντικείμενα του σπιτιού.
    -Ταινίες συσκευασίας:
    Επιλέξτε αυτοκόλλητες ταινίες συσκευασίας που να μην ξεκολλούν εύκολα. Η κλασική καφέ χαρτοταινία που μας έρχεται πρώτη στο μυαλό, κυκλοφορεί σε πολλές ποιότητες. Και δεν είναι όλες οι ποιότητες το ίδιο ανθεκτικές. Πάρτε πολλά τεμάχια, ειδικά αν οι κούτες σας χρειάζονται κλείσιμο και από τις δυο μεριές. Όταν κλείνετε τις κούτες προσπαθήστε να κολλάτε ταινίες πάνω στις ενώσεις της κούτας ή εκεί που συναντιούνται τα «καπάκια» σε σχήμα σταυρού ώστε η κούτα να μην ανοίξει κατά τη διάρκεια της μετακόμισης.
    -Μαρκαδόροι / ετικέτες:
    Θα σας χρειαστούν χοντροί μαρκαδόροι σε έντονα χρώματα για ευανάγνωστη σήμανση στις κούτες.
    -Προστατευτική μεμβράνη με φυσαλίδες:
    Χρήσιμη για προστασία εύθραυστων αντικειμένων και συσκευασία επίπλων.
    -Εφημερίδες / χαρτί / πανιά:
    Φροντίστε να έχετε αρκετά από αυτά τα υλικά για την συσκευασία όσων αντικειμένων χρειάζονται προστασία και διαχωρισμό μέσα στις κούτες.
    -Βασικά εργαλεία όπως ψαλίδι, μετροταινία, σφυρί, κατσαβίδια, πένσα, καρφιά:
    Μπορούν να σας φανούν χρήσιμα ανά πάσα στιγμή, τόσο κατά το πακετάρισμα όσο και κατά την τοποθέτηση και τακτοποίηση στο νέο χώρο.

Αρχίστε νωρίς, μην περιμένετε την τελευταία βδομάδα για να πακετάρετε. Δωμάτια όπως η αποθήκη ή το πατάρι μπορούν να πακεταριστούν εβδομάδες πριν από τη μετακόμιση, όπως επίσης και τα ρούχα της άλλης εποχής (π.χ. αν μετακομίζετε χειμώνα, τα καλοκαιρινά μπορούν να πακεταριστούν σε κούτες αρκετά νωρίτερα). Ακόμα κι αν πακετάρετε 2 κούτες τη μέρα, σε μία βδομάδα θα έχετε έτοιμες 15 περίπου κούτες.

Πακετάρετε σωστά και με σειρά: Όλες οι κούτες που θα πακετάρετε δεν είναι ανάγκη να ανοιχθούν αμέσως μόλις φτάσετε στο καινούργιο σας σπίτι. Μαρκάρετε τις κούτες που περιέχουν είδη πρώτης ανάγκης, βάζοντας κάποιο χαρακτηριστικό σημάδι με μαρκαδόρο έξω από την κούτα ώστε όταν φτάσετε να έχετε πρόχειρα όλα τα απαραίτητα είδη. Προτιμήστε να πακετάρετε όλα τα περιεχόμενα κάθε δωματίου πριν πάτε στο επόμενο. Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να πάνε τα πράγματα στο κατάλληλο δωμάτιο στο ξεφόρτωμα θα μειωθεί δραστικά.

Οι πολύ μεγάλες κούτες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για να αποθηκεύονται πιο ελαφριά και ογκώδη αντικείμενα, όπως είδη οικιακής χρήσης-μαγειρικά σκεύη. Κανονικού μεγέθους ή μικρότερες κούτες είναι καλύτερες για συμπαγή και πιο βαριά αντικείμενα για ευκολία στη διαχείριση. Σε κάθε κούτα τα πιο βαριά αντικείμενα θα πρέπει να τοποθετούνται στο κάτω μέρος και τα πιο ελαφριά στην κορυφή. Μπορείτε να αφήνετε ένα μικρό χώρο στην κορυφή κάθε κούτας ώστε να τον καλύπτετε με μια πετσέτα ή μαξιλάρι εάν είναι απαραίτητο. Προσέξτε να μην παραγεμίζετε τις κούτες, ώστε να σφραγίζονται, να στοιβάζονται σωστά και ακολούθως να μεταφέρονται εύκολα.

Χρησιμοποιήστε άφθονη προστατευτική μεμβράνη, εφημερίδες, χαρτί ή πανιά (ανάλογα με την περίπτωση) για να τυλίξτε αιχμηρά ή εύθραυστα αντικείμενα, και να τα αποτρέψετε από την κίνηση κατά τη μεταφορά. Τυλίξτε τα αντικείμενα ξεχωριστά και τοποθετήστε τα μέσα σε κούτες που έχετε πρώτα τοποθετήσει κάποιο από τα παραπάνω προστατευτικά είδη γι μεγαλύτερη αντοχή και ασφάλεια. Αντικείμενα όπως πιάτα θα πρέπει να στοιβάζονται το ένα μέσα στο άλλο, ενώ άλλα όπως ποτήρια θα πρέπει να τοποθετούνται σε όρθια θέση.

Μαρκάρετε ότι συσκευάζετε: Με ένα χοντρό μαρκαδόρο (ή ακόμη καλύτερα με ετικέτες) μαρκάρετε όλες τις κούτες. Γράψτε κάτι που να σας βοηθά αμέσως να καταλάβετε που πάνε τα πράγματα που περιέχει η κούτα, όπως το δωμάτιο, το σημείο του δωματίου και τα είδη (π.χ. «Κουζίνα, πάνω ντουλάπια, πιάτα»). Προτιμήστε να σημειώνετε στις πλαϊνές πλευρές τις πληροφορίες αυτές και να επισημαίνετε έντονα κούτες που περιέχουν εύθραυστα αντικείμενα. Έτσι, θα μπορέσει ακόμη και κάποιος άλλος εκτός από εσάς τους ίδιους να τα βολέψει γρήγορα, σωστά και να εξοικονομήσετε χρόνο.

Αντικείμενα πρώτης ανάγκης: Σκεφτείτε τι θα χρειαστείτε άμεσα την πρώτη μέρα και νύχτα που θα μείνετε στο καινούργιο σας σπίτι. Νερό, καφές, πρόχειρο φαγητό, μια αλλαξιά ρούχα ή πιτζάμες, πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες, ένα φακό, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτί υγείας και ένα κιτ πρώτων βοηθειών. Έτσι, θα έχετε ανά πάσα στιγμή τα απαραίτητα τη στιγμή της μετακόμισης.

ΒΗΜΑ 5ο: Τακτοποίηση

Πρώτα τα χρηστικά: Δώστε προτεραιότητα στα χρηστικά ή τα μεγάλα σε όγκο αντικείμενα και μετά στα υπόλοιπα. Τακτοποιήστε πρώτα τα έπιπλα στους κατάλληλους χώρους και μετά ξεπακετάρετε τα αξεσουάρ και τα προσωπικά σας αντικείμενα.

 Τακτοποιήστε ΕΝΑ δωμάτιο του καινούργιου σας σπιτιού όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε ένα δωμάτιο χωρίς κούτες όπου θα μπορείτε να ξεκουραστείτε για λίγο. Προτιμήστε το υπνοδωμάτιο. Αμέσως μόλις τα έπιπλα μπουν στην κρεβατοκάμαρα, βάλτε τα στη θέση τους και στρώστε το κρεβάτι. Όταν έρθει η ώρα να πάτε για ύπνο, το έτοιμο κρεβάτι σας θα είναι μία μεγάλη ανακούφιση.

Και μην ξεχνάτε ποτέ να εμπιστεύεστε επαγγελματίες που μπορούν να σας παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες οικονομικά , με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα!

Η Stamatiou Trans με μακροχρόνια πορεία στον τομέα των μετακομίσεων – μεταφορών καθώς και στη διανομή εμπορευμάτων – προϊόντων ΕΓΓΥΑΤΑΙ την άμεση, γρήγορη, οικονομική και ασφαλή μεταφορά των αντικειμένων σας.

Θα χαρούμε να σας συμβουλεύσουμε και να σας κάνουμε την πρότασή μας! Καλέστε μας στο 210 2530807 ή συμπληρώστε την φόρμα προσφοράς!

logo
Αμασίου 11, Άνω Πατήσια, Αθήνα 11143
info@stamatioutrans.gr
210 2530807

Αμασίου 11, Άνω Πατήσια, Αθήνα, τκ. 11143

210 25.30.807

info@stamatioutrans.gr

www.stamatioutrans.gr